На Житомирщині затримали банду молодиків з Хмельниччини

22.12 11:26    
Група молодиків з Хмельниччини упродовж кількох місяців промишляла крадіжками з гаражів і підсобних приміщень домоволодінь жителів Житомирщини. 20 грудня їх було затримано житомирською поліцією. У рамках досудового розслідування триває встановлення обставин і усіх причетних до злодіянь осіб.

18 грудня до Любарського відділення поліції звернулися одразу четверо жителів с. Коростків. Усі вони проживають на одній вулиці. Троє із заявників повідомили, що хтось уночі спустошив їхні гаражі, винісши звідти електроінструменти, акумуляторні батареї тощо. А четвертий чоловік розповів, що близько 3 години ночі почув і угледів, як хтось потрапив до його гаража. Господар пішов перевірити і сполохав непроханого гостя, який утік, залишивши по собі зламаний навісний замок на дверях.

– Опитавши усіх чотирьох заявників, поліцейські припустили, що злочини могли вчинити ті ж самі особи, що раніше вже навідувалися на Любарщину по чуже майно, - розповів начальник Управління карного розшуку ГУНП Віктор Бугира. – Узагальнена інформація характеру, обставин і місця скоєння крадіжок, а також сукупність свідчень обікрадених людей вказували, що одна і та сама група злодіїв «гастролювала» кількома районами Житомирщини. Зокрема, у Баранівському, Бердичівському, Романівському і Пулинському.
На Житомирщині затримали банду молодиків з Хмельниччини

За словами правоохоронців, подібні злочини, коли за одну ніч в одному і тому ж населеному пункті обкрадали декілька сусідніх гаражів чи підсобних приміщень, фіксувались упродовж кількох місяців. Злодії потрапляли усередину, в основному, пошкоджуючи навісні замки або зламуючи двері. Виносили все, що могло становити хоч якусь цінність.

Протягом цього часу оперативники провели доволі кропітку роботу зі збору доказової бази і встановлення осіб можливих зловмисників. Зокрема, перевіряли на причетність раніше судимих за аналогічні злочини жителів Житомирщини, а також усі транспортні засоби, схожі на той, яким пересувалися крадії.
Відпрацьовуючи версію про скоєння вказаних протиправних діянь жителями інших регіонів, поліцейські вийшли на слід пов’язаних між собою хмельничан. Старшому із трьох, кого уже за кілька днів оперативники затримали, виповнилися лише 20 років, двом іншим – відповідно 18 і 17.
Під час проведення обшуків за місцями їх проживання поліцейські вилучили беззаперечні докази причетності до крадіжок, у тому числі й викрадені електроінструменти, акумулятори, господарські прилади та реманент. Молодики свою вину визнали.

Двох із них, повнолітніх, 20 грудня було затримано за ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання судом їм міри запобіжного заходу.
У рамках досудового розслідування за ч.3 ст.185 (Крадіжка) ККУ слідчі встановлюють усіх осіб, причетних до злочинної діяльності. Нині ж молодикам уже інкримінують до понад 20 фактів обкрадань господарських приміщень по низці районів Житомирщини.
Підозрюваним може загрожувати до 6 років позбавлення волі.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення