У 26-й Бердичівській артилерійській бригаді новобранці присягнули на вірність народу України

У 26-й Бердичівській артилерійській бригаді новобранці присягнули на вірність народу України

14.06 08:40    
Чи то так планують у військовій канцелярії, чи то у небесній, та один із найважливіших днів у житті тих, хто називає себе захисниками Вітчизни, часто співпадає з великими святами церковними. Напередодні одного з найвеличніших свят – Трійці – у 26-й Бердичівській артилерійській бригаді присягали на вірність Україні та її народові. 105 новобранців з п’яти регіонів країни поклялися стояти на захисті її суверенітету, цілісності й недоторканості. Саме цим юнакам продовжувати і примножувати традиції славних вояків українського війська, переконані батьки-командири.

В’ячеслав Горбильов, командир 26-ї Бердичівської артилерійської бригади: «Сьогоднішній день знаменує собою етап у житті, коли позаду залишається безтурботне дитинство, а попереду – обов’язок, честь, відповідальність. Сьогодні ви зобов’яжете себе бути вірними народу України, служити чесно, сумлінно виконувати свої обов’язки.»
Валерій Марцеха, начальник ракетних військ і артилерії 8-го армійського корпусу: «Вам випала велика честь проходити службу у кращій частині 8-го армійського корпусу: військовослужбовці 26-ї Бердичівської артбригади у напружених армійських буднях, удосконалюючи бойову майстерність, успішно виконують поставлені перед ними бойові завдання. Вам, молоді воїни, є на кого рівнятися і з кого брати приклад. Шановні батьки та рідні! Хочу запевнити вас: ваші сини – у надійних руках. Завдяки професіоналізму офіцерів та особистій відповідальності кожного командира вони стануть виваженішими, змужнілими і повернуться додому справжніми охоронцями для вас.»

Юнаки мають відчути усю важливість сьогоднішнього дня, підкреслили виступаючі. Чи не найчастіше з вуст останніх звучало слово «відповідальність»: відповідальність – це ставити підпис під текстом присяги, відповідальність – брати на себе місію боронити свою країну.

Іван Демусь, заступник Бердичівського міського голови: «Перше випробування на міцність – курс молодого бійця – ви пройшли достойно. З прийняттям присяги ви взяли на себе відповідальність захищати незалежність, захищати суверенітет нашої держави. Особлива вам честь тому, що присягаєте ви перед бойовим прапором 26-ї Бердичівської артилерійської бригади. Почесне звання і свою славу вона здобула у Великій Вітчизняній війні. Сьогодні бердичівляни гордяться тим, що це формування є одним із кращих військових з’єднань України.»

Микола Климчук, заступник голови Бердичівської РДА: «Сьогодні вам вручають у руки зброю, на вас лягає повна відповідальність за збереження суверенітету, за охорону здобутої незалежності. Хочу побажати вам, аби дні строкової служби пролетіли для вас непомітно. Бажаю вам, аби ви збагатилися політично, морально, зміцнилися фізично і вернутися додому з почуттям виконаного обов’язку.»

Лише вчора вони бачили своїх чад у футболках і джинсах, та куди і поділися усі ті безтурботність і невимушеність. Від того, зізнаються, що перед ними такі рідні і вже такі дорослі чоловіки – зі зброєю у руках, ком підступає до горла. Хвилюються навіть татусі, хоча й розуміють: служити потрібно. Стояти на варті спокою цілої країни – місія особлива. Сини ж обіцяють не підвести і вітають особовий склад бригади з гідним поповненням.
Леонід Мазур, батько новобранця: «Вітаю усіх із цим знаменним днем. День прийняття присяги – то день, що буває раз у житті. Ви клянетеся своїй Батьківщині, своїм батькам, друзям. Хочу побажати вам чистого неба і щоб служба походила легко.»

Анатолій Мазур, новобранець: «Всі справжні чоловіки повинні служити і пройти цим шляхом – виконати свій обов’язок перед Батьківщиною. Тож давайте зробимо це з гідністю та честю. Не осоромимо себе, батьків і командирів – будемо мужніми, сильними і служитимемо у лавах ЗСУ старанно.»

Лунає «До урочистого маршу!» і батьки, друзі та кохані отримують змогу пересвідчитися у перших результатах перебування свої синів на військовій службі – новобранці печатають крок ну може краплю гірше, аніж їхні командири.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: ВІК
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення