Спрощено процедури у будівництві, - Зубко

07.06 13:02    
Сьогодні уряд ухвалив пакет підзаконних актів, що забезпечать виконання Закону №1817 щодо удосконалення містобудівної діяльності. Вони спрямовані на дерегуляцію будівельної діяльності, поліпшення умов ведення бізнесу, зменшення зловживань контролюючими органами у видачі дозвільних документів, усунення корупційної складової, а з іншого боку – на підвищення відповідальності забудовників. Про це заявив під час засідання КМУ Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіональних розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Які нововведення ми прийняли:
- Скасували категорії складності (яких було 5) й перейшли до класу наслідків, визначення яких зараз чітко врегульовано. Адже раніше найбільше корупційних зловживань виникало саме у питанні визначення категорії складності об’єкту, що в свою чергу впливало на вид дозвільного документу (декларація або дозвіл).
- Скасували декларацію на початок виконання будівельних робіт. Відтепер будівництво об’єктів з незначними наслідками (СС1) здійснюватиметься за повідомленнями, а об’єктів з середніми та значними наслідками (СС2 та СС3) - за дозволами.
- Встановили чіткі рамки й критерії для перевірок - в залежності від ступеню ризику об’єкту. Зокрема: - з високим ступенем ризику (СС3) – не частіше одного разу на два роки; - середнім ступенем (СС2) – не частіше одного разу на три роки;
- з незначним ступенем (СС1) – не частіше одного разу на п’ять років.
- Затвердили перелік будівельних робіт, що не потребують отримання дозволів на початок їх виконання та не потребуватимуть прийняття в експлуатацію. Серед таких робіт є відновлення благоустрою, дитячих і спортивних майданчиків, перепланування ненесучих стін в квартирах, заміна покриття покрівель будинків, монтаж технічних засобів телекомунікацій та антенних споруд зв’язку, забезпечення безперешкодного доступу для інвалідів, будівництво фортифікаційних споруд тощо.
- Закріпили норму про залучення громадських інспекторів, в тому числі з числа осіб з інвалідністю до прийняття об’єктів в експлуатацію та здійснення державно-архітектурного будівельного контролю для визначення норм для безперешкодного доступу до об’єктів будівництва.
Передбачили можливість отримання сертифікату (прийняття в експлуатацію) через електронну систему», - наголосив Геннадій Зубко»
Нагадаємо, що розроблений Мінрегіоном Закон від 17.01.2017 р. №1817-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності" набирає чинності з 10 червня 2017 року.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:18
Хмельницькі рятувальники ліквідували пожежу побутового ...
Сьогодні 14:18
Поблизу Львова рятувальники деблокували водійку з понів ...
Сьогодні 09:48
У Миколаєві внаслідок ворожого нападу пошкоджено будівл ...
Вчора 23:58
Клименко з робочою поїздкою відвідав Черкаси та Чернігі ...
Вчора 23:57
У Луцьку відбувся з’їзд “Шкіл миру”
Вчора 23:55
Міненерго розробляє потрібні інструменти для швидкого р ...
Вчора 23:53
Стрілець провів зустріч з Міністром екології та клімати ...
Вчора 23:51
Шмигаль оглянув хід будівництва захисту енергооб’єктів ...
Вчора 23:49
Кулеба: Україна спільно з Латвією нарощує виробництво д ...
Вчора 23:47
Шмигаль: Австралія готує для України новий пакет допомо ...
Вчора 10:53
На Житомирщині вчитель вбив колишнього учня, іншого - п ...
26 квітня 13:03
Озброєння на продаж: правоохоронці Житомирщини вилучили ...
26 квітня 12:28
На Житомирщині керівник благодійної організації продава ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення