Відбулися загальні збори Житомирського РВ АМУ

16.02 10:36    
15 лютого відбулися загальні збори Житомирського регіонального відділення Асоціації міст України.

Керівників територіальних громад Житомирської області-членів АМУ, які прибули на зустріч, привітав Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан. Він зауважив, що нині членами АМУ вже є 675 громад:
Відбулися загальні збори Житомирського РВ АМУ

«На сьогоднішній день є 675 членів АМУ, з них 235 – це об’єднані територіальні громади. Асоціація міст України - єдина організація, що об’єднує фактично 33% усіх ОТГ України».

Також він поінформував, що підписано та надіслано усім об’єднаним громадам-членам АМУ листи з інструкціями подальших кроків щодо передачі земель поза населеними пунктами в розпорядження ОТГ. На сайті АМУ оприлюднено план-графік передачі земельних ділянок у власність об’єднаних територіальних громад на 2018 рік.

О.Слобожан доповів, що Правління АМУ схвалило пропозиції щодо удосконалення бюджетного законодавства та реалізації податкової реформи, зокрема, розширення бази оподаткування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, що зараховується до місцевих бюджетів та збільшення частки зарахування до бюджетів місцевого самоврядування акцизного податку з виробництва та імпорту нафтопродуктів.

Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан озвучив позицію Асоціації щодо закону «Про службу в органах місцевого самоврядування» в частині конкурсної процедури вступу на службу заступників голови:

«Міський, селищний, сільський голова, який переміг на виборах, повинен мати можливість сформувати свою команду, він має призначити собі заступників. Не через конкурс. Пропонуємо такий варіант: міський голова подає кандидатури заступників на профільну комісію; комісія визначається із кандидатом і після погодження розпочинається спеціальна перевірка посадової особи; після спецперевірки слідує затвердження кандидатури заступника на сесії. А ось звільнити своїх заступників міський, селищний чи сільський голова може без рішення місцевої ради».

Виконавчий директор Житомирського РВ АМУ Тетяна Кухарська прозвітувала про роботу відділення у 2017 році та розповіла про плани на поточний рік.
Відбулися загальні збори Житомирського РВ АМУ

«У минулому році Житомирським РВ АМУ проведено 14 практикумів, семінарів, круглих столів за участю 480 посадових осіб, здійснено більше 30 виїзних консультації по області, проведено близько 30 інформаційних пунктів, 2 прес-тури, 4 маршрути успіхів, 1 регіональна платформа за участі народних депутатів України», - доповіла Т.Кухарська.

У планах регіонального відділення провести 7 практикумів із застосуванням законодавства та залучити до їх участі понад 150 посадових осіб органів місцевого самоврядування Житомирщини, організувати 2 регіональні платформи, 6 маршрутів успіхів, 3 прес-тури для регіональних ЗМІ та 30 виїзних консультацій у 2018 році.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 20:22
поліцейські затримали чоловіка, який збував наркотики н ...
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення