У березні жителі Житомирщини отримають «живі кошти» – монетизовану субсидію, – Юрій Прокопець

У березні жителі Житомирщини отримають «живі кошти» – монетизовану субсидію, – Юрій Прокопець

21.02 14:34    
Із березня 2019 року в Україні запрацює новий механізм монетизації субсидій – жителі отримають через «Ощадбанк» та Пенсійний фонд готівкові кошти, якими самостійно сплачуватимуть за житлово-комунальні послуги.

Тобто вже із березня близько 137 тисяч родин в області отримають «живі гроші» у руки, якими самі оплачуватимуть комунальні послуги за лютий.

На цьому наголосив директор департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА Юрій Прокопець під час брифінгу щодо механізму монетизації субсидій.

За його словами, із березня 2019 року Урядом передбачена виплата субсидій у готівковій формі.

«Цей механізм передбачає, що громадянам, які оформили субсидію на опалювальний період 2018/2019 рр., будуть виплачуватись живі кошти для самостійної плати за житлово-комунальні послуги. Тобто у березні громадяни отримають готівку для оплати комунальних послуг за лютий. У квітні прийдуть кошти для розрахунку за спожиті у березні послуги, у травні – за квітень. У Житомирській області близько 137 тисяч домогосподарств, які отримають готівку, середній розмір субсидії складає 933 грн. Департамент соцзахисту уже передав усі бази даних на Мінсоцполітики і область повністю готова до цієї процедури», – зазначив Юрій Прокопець.

Директор департаменту додав, що суму призначеної субсидії пенсіонерам виплатить Пенсійний фонд одночасно з пенсією. А іншим категоріям громадян кошти будуть перераховувати грошовим переказом через АТ "Ощадбанк".

«Для отримання грошового переказу у березні потрібно звернутись до найближчого відділення Ощадбанку з паспортом та ідентифікаційним кодом. Одночасно із отриманням коштів у банку можна буде відкрити персональний банківський рахунок, на який буде перераховуватись сума субсидії у квітні та травні. Пенсіонери ж, які отримують пенсійні виплати через інші банки відповідно зможуть зняти свою субсидію у банкоматі цього банку. Тим, у кого немає картки, субсидію разом із пенсією доставить Укрпошта», – акцентував Юрій Прокопець.

Після того, як жителі отримають готівку, вони мають самостійно сплатити за комунальні послуги. Зекономлені ж кошти завдяки енергоефективному споживанню ресурсів залишаються в отримувачів субсидій.
У березні жителі Житомирщини отримають «живі кошти» – монетизовану субсидію, – Юрій Прокопець

«Якщо людина ефективно використовує кошти і заощадила на свої комунальних послугах, ці кошти вона зможе використати на свій власний розсуд і звітувати за них не потрібно буде», – підкреслив Юрій Прокопець.

Громадянам додатково звертатись до органів соцзахисту до закінчення опалювального сезону не потрібно.

Загалом на Житомирщині субсидії отримують 138,7 тис. домогосподарств, а це – 30% сімей області. На 2019 рік субсидіантам Житомирської області передбачено майже 2,5 млрд грн субвенції із державного бюджету.

Участь у брифінгу також взяли начальник Головного управління ПФУ у Житомирській області Іван Заінчковський, директор Житомирської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Олександр Нечипорук та заступник начальника Житомирського обласного управління АТ «Ощадбанк» Микола Шульга.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 13:10
У Сумах запрацював Центр допомоги врятованим
Сьогодні 13:09
Ворог вдарив по Селидовому, загинула жінка
Сьогодні 13:01
Польські фермери поновили блокування напрямків пунктів ...
Сьогодні 13:00
Комітет з питань інтеграції України до ЄС здійснив робо ...
Сьогодні 12:53
Вкотре Київська митниця передала товари для потреб обор ...
Сьогодні 00:01
Верещук зустрілася з українською громадою у Бельгії
Вчора 16:11
Енергетична безпека України — один з ключових пріоритет ...
Вчора 16:09
Івано-Франківський національний медичний університет об ...
Вчора 16:07
Засуджено мешканця Одещини, який перейшов на бік ворога ...
Вчора 16:05
За розстріл цивільного авто під час окупації Київщини з ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення