Йосип Запаловський провів Координаційну раду з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради

Йосип Запаловський провів Координаційну раду з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради

05.10 09:51    
Новини Житомирщини Під головуванням голови Житомирської обласної ради Йосипа Запаловського 4 жовтня в Житомирі відбулося чергове засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради. Тема – «Завдання органів місцевого самоврядування щодо впровадження програмно-цільового підходу до розвитку сільських територій «Рідне село».

Відкриваючи засідання Координаційної ради, Йосип Запаловський поінформував, що з ініціативи Міністерства агропромислової політики та продовольства України розроблено державну програму «Рідне село», яка вже активно впроваджується в Україні через регіональні відділення Асоціації сільських та селищних рад. Програмою, зокрема, передбачено стимулювання зайнятості економічно активного сільського населення шляхом створення обслуговуючих кооперативів та відповідно зростання доходів людей і поштовх до соціального розвитку територіальних громад. І на це гарантована цільова державна підтримка, про яку останнім часом часто говорить Президент України Віктор Янукович. Голова обласної ради нагадав, що питання стратегії і тактики подальшого розвитку сільських територій було одним і головних на засіданні Ради Регіонів, яке відбулося наприкінці вересня нинішнього року в Адміністрації Президента України. «Житомирщина може стати пілотною областю, яка отримає гарантовану державну допомогу на вирішення актуальних проблем села в рамках реалізації програми. Але щоб це найближчим часом стало реальністю, потрібно докласти спільних організаційних зусиль – активізувати громаду, депутатський корпус, залучити відповідних фахівців і провести відповідну роз’яснювальну роботу», - наголосив Йосип Запаловський.

Про роботу сільських та селищних рад області щодо впровадження програмно-цільового підходу до розвитку сільських території «Рідне село» шляхом створення сільськогосподарських кооперативів та про Всеукраїнський конкурс на найкраще висвітлення у ЗМІ ефективного досвіду з вирішення проблем села «Кращі практики розвитку сільських територій» доповів присутнім голова Житомирського обласного відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, Глибочицький сільський голова Сергій Сокальський.

Начальник головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Дідківський поінформував про Постанову Кабінету Міністрів України №342 щодо виплати спеціальної бюджетної дотації фізичним особам за утримання та збереження молодняку великої рогатої худоби.
Обговорено питання співпраці органів місцевого самоврядування з Державною податкової службою щодо справляння до державного та місцевих бюджетів податків (обов’язкових платежів); формування та затвердження списків присяжних в області; створення єдиного Веб-порталу органів місцевого самоврядування Житомирської області; питання проведення Єдиного дня депутата та питання участі територіальних громад області у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.

Голова обласної ради Йосип Запаловський вручив Свідоцтва членів Всеукраїнської Асоціації районних та обласних рад головам Андрушівської, Бердичівської, Ємільчинської, Лугинської, Малинської, Народицької, Романівської районних рад.

У роботі Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради взяли участь перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков, заступник голови обласної ради Михайло Чигир, голови районних рад, начальники відділів виконавчого апарату обласної ради, представники окремих служб органів виконавчої влади.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:18
Хмельницькі рятувальники ліквідували пожежу побутового ...
Сьогодні 14:18
Поблизу Львова рятувальники деблокували водійку з понів ...
Сьогодні 09:48
У Миколаєві внаслідок ворожого нападу пошкоджено будівл ...
Вчора 23:58
Клименко з робочою поїздкою відвідав Черкаси та Чернігі ...
Вчора 23:57
У Луцьку відбувся з’їзд “Шкіл миру”
Вчора 23:55
Міненерго розробляє потрібні інструменти для швидкого р ...
Вчора 23:53
Стрілець провів зустріч з Міністром екології та клімати ...
Вчора 23:51
Шмигаль оглянув хід будівництва захисту енергооб’єктів ...
Вчора 23:49
Кулеба: Україна спільно з Латвією нарощує виробництво д ...
Вчора 23:47
Шмигаль: Австралія готує для України новий пакет допомо ...
Вчора 10:53
На Житомирщині вчитель вбив колишнього учня, іншого - п ...
26 квітня 13:03
Озброєння на продаж: правоохоронці Житомирщини вилучили ...
26 квітня 12:28
На Житомирщині керівник благодійної організації продава ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення