На трасі Житомир-Київ затримано небезпечну банду, яка тероризувала мешканців Житомира, Полтави та Чернігова

16.04 18:35    
КРИМІНАЛ Як стало відомо Інтернет-виданню Рупор Житомира, працівники карного розшуку Чернігівського міського відділу УМВС України в Чернігівській області затримали міжрегіональну організовану групу квартирних крадіїв. Майже рік кримінальне тріо тероризувало власників квартир в Житомирі, Полтаві. І ось нарешті зловмисники приїхали зі своїм кримінальним промислом до Чернігова.

За інформацією правоохоронців, про те, що серія квартирних крадіжок – справа рук не місцевих злодіїв, чернігівські оперативники зрозуміли вже з перших злочинів. Почерк був один й той самий – серед білого дня у вхідних дверях квартири висвердлювалася серцевина замка, після чого злодії потрапляли всередину помешкання і забирали все, що потрапляло їм під руку. Потім - перерва на кілька тижнів або й навіть місяців.

Чернігівські правоохоронці почали полювання на зухвалих крадіїв. Оперативники встановлювали в місті їхні зв’язки серед раніше засуджених, побували в місцях, де могли б перепродаватися крадені речі, опитували мешканців будинків про всіх незнайомців. Але чомусь ніхто про цих злодіїв нічого не чув.

Тож наступним кроком чернігівських міліціонерів став аналіз подібних крадіжок, скоєних в інших областях. Оперативники з’ясували, що схожі крадіжки скоювалися в Житомирі і Полтаві, почерк зловмисників був той самий. Сумнівів не було – це одна й та ж сама група, добре підготовлена і мобільна. У злочинців був автомобіль, на якому вони пересувалися та швидко зникали після скоєних крадіжок.

Саме автомобіль і вивів оперативників на групу зухвальців. Затримували їх правоохоронці на трасі Житомир-Київ. Зловмисники якраз прямували до столиці, а далі планували їхати до себе додому – у Харків. Професійно підготовлені групи захоплення спрацювали на «відмінно». У машині співробітники міліції виявили і частину вкрадених речей, а також знаряддя злочину - болгарки, дрилі та фомки. А ще - аерозольні балончики з нервово-паралітичним газом, пістолет травматичної дії та навіть фальшиве посвідчення працівника внутрішньої безпеки МВС. Як потім пояснювали крадії, пістолет та балончики – для мешканців квартири, яку обкрадають (якщо невчасно повернуться), а посвідчення – для ДАІшників, щоб не задавали зайвих питань, якщо зупинять автомобіль.

Затриманих доставили до Чернігівського міського відділу, де вони дали свідчення. Всі троє - уродженці Харкова. Найстаршому злодію 46 років, він уже був засудженим за вбивство та розбій. Середньому – 34 років, у якого також багате кримінальне минуле. А найменшому – 28 років – раніше судимий за розбій.

Кримінальне минуле поєднало цю трійцю, спочатку вони лише спілкувалися, а потім узялися до справи. Щоб не світитися в рідному Харкові, виїздили до інших міст, для зручності і мобільності використовували потужну «Шкоду». Обирали будинки навмання, заходили і дивилися підходящі квартири, точніше, замки, які можна висвердлити. Потім «продзвонювали» спочатку обрану квартиру, а потім сусідські. Якщо їм хтось відкривав двері, представлялися працівниками «облгазу» чи «енергонагляду» і йшли.

Якщо ж на їхні дзвінки ніхто не відповідав, то тоді висвердлювали замок, третій сидів на вулиці в автівці й страхував. З квартири викрадали гроші та коштовності, дрібну аудіо- відеотехніку, а після крадіжки одразу виїздили додому. В Чернігові зловмисники скоїли 9 зухвалих крадіжок.

Наразі перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Вони зізналися у скоєному. За фактами крадіжок порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 23:56
Прокуратура повернула громаді 162,8 га землі на Сумщині ...
Сьогодні 23:52
Внаслідок потрійного автозіткнення у Львівському районі ...
Сьогодні 23:48
На Львівщині ліквідували нарколабораторію
Сьогодні 23:45
Майже 11 млн грн несплачених податків – повідомлено про ...
Сьогодні 23:41
9 років в’язниці отримав полтавець за торгівлю психотро ...
Сьогодні 23:55
Міненерго розробляє потрібні інструменти для швидкого р ...
Сьогодні 23:53
Стрілець провів зустріч з Міністром екології та клімати ...
Сьогодні 23:51
Шмигаль оглянув хід будівництва захисту енергооб’єктів ...
Сьогодні 23:49
Кулеба: Україна спільно з Латвією нарощує виробництво д ...
Сьогодні 23:47
Шмигаль: Австралія готує для України новий пакет допомо ...
Сьогодні 10:53
На Житомирщині вчитель вбив колишнього учня, іншого - п ...
Вчора 13:03
Озброєння на продаж: правоохоронці Житомирщини вилучили ...
Вчора 12:28
На Житомирщині керівник благодійної організації продава ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення