Житомирянину вручено Великий Хрест Ордена Леопольда Другого

16.12 10:59    
Голові парламентського Комітету з питань євроінтеграції, Лідеру НРУ Борису Тарасюку було вручено почесну нагороду, один з найважливіших Орденів Королівства Бельгія – Великого Хреста Ордена Леопольда Другого.

За інформацією прес-служби Народного Руху, урочиста церемонія нагородження відбулася під час комітетських слухань на тему: «Перспективи співробітництва між Україною та Європейським Союзом після Чотирнадцятого саміту Україна-ЄС (м. Брюссель, 22 листопада 2010 року)».

Борису Тарасюку вручено Великий Хрест Ордена Леопольда Другого


Зокрема, Посол Його Величності Короля Бельгійців Марк Вінк під час вручення нагороди зазначив, що дана медаль – це не тільки найкращий спосіб підкреслити та відзначити внесок Бориса Тарасюка, але й також високо оцінити його зусилля на розвиток міцних відносини між Україною та Європейським Союзом, оцінити конкретні справи, які він робить у світлі започаткованої інтеграції.

Бельгійський дипломат нагадав, що саме під час роботи Б. Тарасюка в Брюсселі (1995 – 1998 роках), відбулося підписання Хартії особливого партнерства між Україною та НАТО, завдяки якій Україна почала приймати участь у миротворчих операціях НАТО на Балканах.

«Таке співробітництво дозволило Україні приймати участь і в інших миротворчих операціях та сприяти розвитку, як зараз вважається, цілком статусно законних відносин з НАТО. Ваші зусилля на активізацію значущого миротворчого потенціалу України в комбінації з активною дипломатією, перетворили Україну у визнаного гаранта Європейської безпеки та стабільності», - підкреслив М. Вінк.

Також Бельгійський Посол нагадав, що у 2002 році саме Б.Тарасюк виступив з ініціативою створення важливого парламентського комітету з питань європейської інтеграції.

«Підчас вашого другого мандату на посаді Міністра закордонних справ, України долучилася до Плану дій з ЄС, перейшла на етап інтенсивного діалогу з НАТО стосовно набуття членського статусу, почала перемовини з ЄС стосовно підписання Угоди про спрощення візового режиму та реадмісії», - підсумував бельгійський дипломат.

«Саме ви сприяли переговорам щодо Асоціативної Угоди з ЄС та поточним перемовинам для підписання зрозумілої та обгрунтованої Угоди щодо вільної торгівлі. Завдяки активній участі членів парламентського комітету з питань європейської інтергації, ми впевнені, що ви й надалі приділятимете усіх зусиль для того, щоб ще більше приблизити Україну до ЄС на користь вашої країни та її громадян. Бельгія, у свою чергу, продовжуватиме підтримувати усі починання України для просування європейських цінностей та для розвитку чіткої програми європейських реформ,» - сказав Посол Його Величності Короля Бельгійців Марк Вінк.

Зі свого боку, Борис Тарасюк відзначив тісні та плідні стосунки, які склалися між Україною та Бельгією.

«Бельгія посідає особливе місце у взаєминах в історії України. Варто нагадати, що саме бельгійський капітал, бельгійські фахівці і бельгійські технології прийшли на Донбас початку минулого століття. І власне з їх допомогою було піднято гірничо-видобувну та металургійну галузі в регіоні. Саме Бельгія є тією країною, яка поставила на трамвайні колеса багато українських міст. Все це сприяло підвищенню промислового потенціалу України і тодішньої царської Росії», - сказав Б. Тарасюк.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:10
У МВС відбулася робоча зустріч із представниками Європе ...
Сьогодні 11:02
У Дніпрі завершено аварійно-рятувальні роботи
Сьогодні 11:01
Около 11 тыс волынян зарегистрировались для прохождения ...
Сьогодні 10:59
7 волынских проектов по защите окружающей среды получат ...
Сьогодні 10:57
Івано-Франківські рятувальники ліквідували пожежу в при ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення