Як повідомили Інтернет-виданню
Рупор Житомира в Головному управлінні статистики, інфляція, яка спостерігалась на споживчому ринку у жовтні 2011 року змінила дефляцію, що мала місце у липні–вересні, і за розрахунками Держстату по області склала 100,2 відсотка. Натомість по Україні зафіксовано інфляцію на рівні 100 відсотків.
Найбільше на величину індексу споживчих цін мають вплив продукти харчування та безалкогольні напої, ціни на які по області зросли на 0,1 відсотка.
Чималого підвищення зазнали ціни на молоко – на шість відсотків. Як наслідок, на молокопродукти, а саме, на сири, кисломолочну продукцію, масло, сметану, вершки, консервоване молоко ціни зринули від двох до чотирьох відсотків.
У межах від одного до п’яти відсотків зафіксовано подорожчання важливих продуктів харчування, таких як, хліб, риба та продуктів з неї, яловичина, сало, яйця тощо.
На низку продовольчих товарів, зокрема, на фруктові соки, цукерки, чай, каву, какао, соуси, приправи, шоколад ціни піднялись від одного до двох відсотків.
Водночас на 14 відсотків подешевшав цукор, на 8 – пшеничне борошно і крупи, на 6 відсотків – рис.
Багатий врожай овочевої продукції у поточному році посприяв суттєвому її здешевленню на споживчому ринку впродовж липня–вересня. Не призупинився цей процес і у жовтні: овочі загалом впали в ціні на 5 відсотків, а окремі їх види, а саме, капуста, буряк, морква, цибуля, картопля – від 10 до 16 відсотків.
Серед фруктів відбулося зниження цін на яблука майже на 5 відсотків, на цитрусові – на 3 відсотки. Поряд з цим банани стали дорожчими більше, ніж на 4 відсотки.