Обмолочено 90% площ зернових культурЯк повідомляє управління агропромислового розвитку, станом на 9 серпня 2011 року по всіх категоріях господарств ранні зернові культури зібрані на площі 186,0 тис. га. (73%), намолочено 473,5 тис. га (-43,2 тис. т до 2010 р.), середня урожайність становить 25,5 ц/га (+3,4 ц/га).
Як повідомили Інтернет-виданню
Рупор Житомира в облдержадміністрації, площі, зайняті пшеницею, обмолочені на 105,2 тис. га (86%), намолочено – 313,4 тис. т (+38,9 тис. т), середня урожайність становить 29,8 ц/га (+5,2 ц/га).
Жито зібрано на 37,6 тис. га (85%), намолочено 65,3 тис. тонн (-1,1 тис.т), урожайність становить 17,4 ц/га (+1,7 ц/га).
Ячмінь (озимий та ярий) обмолочений на 34,9 тис. га (76%), що на 16,9 тис. га менше минулорічного, намолочено – 79,9 тис. тонн, середня урожайність – 22,8 ц/га (-0,7 ц/га).
Овес зібраний на 6,8 тис. га (20%), намолочено 12,4 тис. тонн, середня урожайність становить 18,1 ц/га (+1,5 ц/га).
Площа ріпаку зібрана на 22,2 тис. га (88%), що на 9,3 тис. га більше проти 2010 року, намолочено 32,2 тис. тонн насіння (+13,1 тис. т), середня урожайність – 14,5 ц/га (-0,3 ц/га).
Проведення збиральних робіт в області стримується щоденними дощами, які проходять локально в різних районах області з випаданням до 20 мм на добу. Складні погодні умови призвели до перезволоження ґрунту та ускладнюють проведення обмолоту зернових культур та ріпаку.
Краще жнивують господарства Ружинського району, де по всіх категоріях господарств обмолочено 90% площ ранніх зернових культур. В Андрушівському районі обмолочено 83% площ, у Любарському – 82%, у Черняхівському – 78%, у Бердичівському – 77% площ.
Низькі темпи збиральних робіт в господарствах Ємільчинського, Чуднівського, Народицького, Радомишльського та Червоноармійського районах, де обмолочено лише по 55-62% площ.
Для проведення посіву озимих культур під урожай наступного року господарствами області підготовлено 62,6 тис. га ґрунту, що на 18,4 тис. га менше минулорічного показника.
Сільськогосподарськими підприємствами засипано 18,7 тис. тонн високорепродукційного насіння озимих зернових культур, що складає 53% до потреби.