Яценюк зекономить електроенергію на населенні

Яценюк зекономить електроенергію на населенні

18.09 15:12    
Уряду Арсенія Яценюка не залишається нічого іншого,окрім як економити на населенні, обмежуючи споживання електроенергії, гарячої води і опалювання, пише Олександр Охрименко. Напевно гарячої води українці нинішньої зими зовсім не побачать. За словами глави Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері комунальних послуг Сергія Дунайло, повне припинення подання гарячої води дозволить заощадити 2,4 млрд кубометрів газу. Крім того,тепер нормативною вважатиметься температура в квартирі в 16 градусів тепла, і відповідним чином буде зменшена температура води, що подається у труби.

Проте ніхто з відповідальних чиновників навіть і не заїкається про зниження тарифів за такі "послуги". Швидше навпаки, тарифи, як і передбачалося ще навесні, підвищать, і практично точно українці будуть вимушені платити повну вартість опалювання і постачань гарячої води, отримуючи холодні батареї і воду з перебоями.
У країні бракує не лише газу, який "Газпром" перестав поставляти через демонстративну відмову "Нафтогазу"платити по своїх боргах, але і електроенергії – через відсутність запасів вугілля на електростанціях. Майже 75% вугілля добувається в Донбасі, де зараз йдуть бойові дії, частина шахт вже не працюють, а ті, які продовжують видобуток, не можуть доставити паливоспоживачам - в ході боїв, що тривають вже п’ять місяців сильно пошкоджена залізнична інфраструктура.

Кабмін Яценюка відтягував вирішення проблеми до останнього моменту і тепер вимушений гасити пожежу,вказує експерт. Нинішній уряд вибрав найпростіший шлях - заощадити за рахунок населення, задерши комунальні тарифи і натомість відключивши гарячу воду і ввівши віяльні відключення електроенергії. Замість цього, уряду слід було б продовжити виконання програми ергоефективності, розробленої фінансово-економічним блоком попереднього Кабміну під керівництвом першого віце-прем'єра Сергія Арбузова. Тільки минулого року завдяки впровадженню заходів економії Україні вдалося понизити енергоспоживання на 4,3 млрд кубометрів - майже удвічі більше, чим дасть заплановане цього року повне відключення постачань гарячої води по всій країні. Проте нинішня влада ще в лютому, не проводячи ніякого аналізу, просто оголосила починання попередньої влади порочними і зупинили їхфінансування, резюмує Олександр Охрименко.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: ДБР викрило військ ...
Сьогодні 10:14
ДБР викрило організовану групу лікарів, які заробляли н ...
Вчора 22:55
Україна передала Європейській Комісії перший Звіт у меж ...
Вчора 22:53
Порхун: Мінветеранів разом з великим бізнесом розвивати ...
Вчора 22:52
Мінветеранів залучатиме нотаріусів до удосконалення зак ...
24 квітня 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
24 квітня 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
24 квітня 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
24 квітня 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
24 квітня 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
Сьогодні 13:03
Озброєння на продаж: правоохоронці Житомирщини вилучили ...
Сьогодні 12:28
На Житомирщині керівник благодійної організації продава ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення