Тягнибок-молодший житомирській журналістці: Претендуватимемо на посаду спікера

Тягнибок-молодший житомирській журналістці: Претендуватимемо на посаду спікера

27.10 08:47    
Із депутатом Львівської облради, молодшим братом лідера "Свободи" 38-річним Андрієм Тягнибоком зустрічаємося біля місцевого ресторану "Кавказ". Він у джинсах і куртці.

— Вибачте, що не одягнув костюм, — усміхається. — Публічність — не мій пріоритет.

Замовляє люля-кебаб, хачапурі по-аджарськи, овочевий салат, лаваш.

Чим зараз дихає українське суспільство? Що робиться в головах українців?
— Я щоп'ятниці проводжу прийом виборців у своєму Сколівському районі. Роботи в людей немає, виживають за рахунок тимчасових заробітків і натурального господарства. Багато виїздять працювати за кордон. Поки що бракує малої іскри, щоб підняти на вила правлячий режим.

Згідно з опитуваннями, кожен п'ятий готовий протестувати. Чому не виходять на вулицю?
— Самі по собі вони ніколи не вийдуть, бо мають знати, за ким іти. Друге — терпець не урвався. Також є велике розчарування після Майдану. За це треба дякувати його лідерам, які гризуться донині.

Якщо люди все-таки вийдуть на вулицю, голова "Свободи" очолить цей протест? Якщо проллється кров, візьмете на себе відповідальність?

— Ми ніколи не відмовляємося від відповідальності. І дивлячись, чия кров проллється. Подивіться, які зараз протести в Європі.

Який ваш план зміни влади?
— Він довгостроковий. Найближчий крок — прорив у Верховну Раду і створення першої за часи незалежності націоналістичної фракції. Розраховуємо як мінімум на 50 бійців. Претендуватимемо на посаду спікера, і це не обов'язково має бути лідер партії. Таким чином "Свобода" отримає загальноукраїнську трибуну для армії депутатів та їхніх помічників, які ефективніше протистоятимуть режиму. Далі — участь у президентських виборах, на яких плануємо увійти щонайменше в трійку лідерів. Якщо будуть достойні кандидати від опозиції, які співпрацюватимуть із нами у Верховній Раді, готові їх підтримати. А нове життя в Україні розпочнеться тільки після люстрації. Ми стимулюватимемо до державної служби молодих спеціалістів, не зіпсутих прогнилою системою. Без цього все решта неможливе.

Опитування свідчать, що "Свобода" може й не потрапити за списками в парламент, якщо прохідний бар'єр буде 5 відсотків. Натомість "Фронт змін" пропонує лідерам непрохідних партій вливатися в їхні лави.
— Нехай для початку Яценюк покаже свою партію, щоб ми могли зміряти, яка потужніша, — сміється. — Ми — ідеологічна партія, що не об'єднується заради об'єднання. Ми бачили різні політичні утворення, що як виникали перед виборами, і так само успішно зникали. Блок "Наша Україна — Народна Самооборона" у парламент увійшов із дев'ятьма партіями, а зараз їх 16, серед яких і Яценюк.

Як нарощуватимете рейтинг?
— Йтимемо до кожного українця, як заповідав Бандера. Це довгий, але надійний шлях.

Чого чекати від президента Віктора Януковича найближчим часом?
— Його завдання — остаточна узурпація влади, покращення життя для свого кримінально-олігархічного клану. А народ перетворити на кріпаків, національно принизити на догоду тим, хто хоче відновити совєтську імперію, будувати "русский мир".

За що варто похвалити нову владу?
— Вбачаються тільки негативні речі. Починаючи з горезвісних харківських угод і завершуючи так званими реформами. Я розумію реформа — це скасування панщини ХІХ століття. А від їхніх реформ злидні лишилися злиднями, а олігархи стали дужче жирувати.

До заслуг Януковича можуть приписати лише Євро-2012. Але чемпіонат прекрасно обійшовся б і без нього.

Українці хотіли сильної руки, маєте її в особі Януковича.
— Тільки націоналістична влада дбатиме про інтереси нації, себто народу. Це можуть зробити люди, що мають внутрішню мотивацію, а не так, мов у байці Руданського: нацарювали 100 рублів і втекли. От у Грузії влада націоналістична. Ми їхали бусом по воєнно-грузинській дорозі. Це небезпечний шлях гірським серпантином. Раптом із-за повороту назустріч виїхав кортеж президента. І він притиснувся до узбіччя. Наш водій усміхнувся: "Ой, Миша поехал. Как-то нехорошо получилось". Там немає страху перед владою. Там люстрували старі кадри і набрали нових людей. Ті, хто поїхав вчитися за кордон, повертаються і працюють у державному апараті. Середній вік держслужбовця — 29 років. І це брехня, що в нас пізно проводити люстрацію.



Торгує віконними профілями
Андрій Тягнибок народився у Львові в сім'ї спортивного лікаря Ярослава Тягнибока. Він був головлікарем збірної СРСР із боксу. Рано помер. Старший син Олег Тягнибок став молодшому Андрієві за батька. Називає його ім'я з наголосом на "о".

У Львівському університеті Франка здобув дві вищі освіти — історичну та юридичну. Минулого року балотувався до облради від Сколівського району Львівщини.

Андрій Тягнибок працює директором фірми "Комплект Груп", що продає оптом віконні профілі. До цього 10 років був комерційним директором "Аптека матері і дитини". Має двокімнатну квартиру. Зараз там ремонт. Поки що живе у помешканні жінчиного брата. Має "ладу "дев'ятку", яка теж в ремонті.

— Їжджу на авто друзів, родичів, службових, — каже.

Дружина 38-річна Юлія — психолог, у декретній відпустці. Є дві доньки — 12-річна Дзвенислава-Меланія та 5-річна Тереза-Марія.
Автор статті: Олена ГАЛАГУЗА


RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: gazeta.ua
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: ДБР викрило військ ...
Сьогодні 10:14
ДБР викрило організовану групу лікарів, які заробляли н ...
Вчора 22:55
Україна передала Європейській Комісії перший Звіт у меж ...
Вчора 22:53
Порхун: Мінветеранів разом з великим бізнесом розвивати ...
Вчора 22:52
Мінветеранів залучатиме нотаріусів до удосконалення зак ...
24 квітня 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
24 квітня 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
24 квітня 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
24 квітня 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
24 квітня 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
Сьогодні 13:03
Озброєння на продаж: правоохоронці Житомирщини вилучили ...
Сьогодні 12:28
На Житомирщині керівник благодійної організації продава ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення