Профілактика йододефіциту
17.08 17:26
Обласний медичний центр звертається до господинь Житомирщини – готуючи їжу, а зараз і консервацію на зиму, надавайте перевагу йодованій солі.
Україна, а разом з нею і Житомирщина, розташована у зоні природного дефіциту йоду в ґрунті й воді, а відповідно — у продуктах харчування місцевого походження: рослинах, м’ясі та молоці тварин, які ними годуються. Через це негативні наслідки йододефіциту відчуває сьогодні близько 70% населення, і головний з них навіть не проблеми зі щитовидною залозою, а суттєве зниження показників інтелекту. Йодована сіль використовується для виготовлення продуктів харчування у більшості європейських країн, а у деяких з них це навіть закріплено законом.
Наукові дослідження, проведені у 35 країнах світу, засвідчили, що йодована сіль не має негативного впливу на органолептичні якості харчових продуктів, у виготовленні яких використовується.
RuporZT
|