У господарствах Житомирщини - посіяно 92% ярих культур
23.05 14:31
Як повідомляє головне управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, закупівельна ціна на молоко від населення з 15 травня цього року в середньому складає в межах 1,60-1,90 грн./кг. Найвищі закупівельні ціни в ДП «Ружин-молоко», ТОВ «Брусилівський маслозавод». Від сільськогосподарських підприємств молоко закуповується за середніми цінами від 2,40 до 3,20 грн./кг.
Підприємствами харчової промисловості області за 4 місяці 2012 року вироблено продукції на суму понад 900 млн. грн. Індекс виробництва продукції харчової промисловості склав 97,8%. Спад виробництва допущено в м’ясопереробній (93,6%) та кондитерській (85%) галузях. Решта галузей наростили обсяги виробництва. Із найважливіших видів продуктів харчування - на 34,7% збільшено випуск молока рідкого обробленого, на 5,5% - масла вершкового, на 58,3 % - сирів жирних, на 1,6% - хлібобулочних виробів, на 3,2% - печива і вафель, на 27,6% - горілчаних виробів, на 32,5% - спирту, на 66,4% - пива, на 38,5 % - безалкогольних напоїв. Виробництво круп нарощено вдвічі.
По всіх категоріях господарств області посіяно 439,7 тис. га ярих культур (+30 тис. га до минулого року), 92% до передбаченого обсягу, з них ранні зернові та зернобобові займають 93,2 тис. га, в агроформуваннях засіяно 322 тис. га (+28 тис. га до минулого року).
Гречка по всіх категоріях господарств висіяна на площі 5,1 тис. га, просо на – 1,8 тис. га. Цукрові буряки займають площу 12,6 тис. га Олійними культурами засіяно 37,4 тис. га, з яких 3,4 тис. га ярий ріпак, 33,1 тис. га – соняшник, 768 га льон-довгунець та 140 га – льон-кудряш. Посів кукурудзи на зерно проведено на площі 134,7 тис. га, сої – на 44,5 тис. га, картоплю посаджено на 57,9 тис. га, овочі висіяно на 9,2 тис. га.
В господарствах області розпочато косовицю природних і сіяних трав та заготівлю кормів для потреб громадського тваринництва.
RuporZT
|