В житомирському кафе не змогли пояснити для чого цемент під час готування пельменів та котлет

29.04 23:30    
Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в СЗГ УМВС України в Житомирській області, на території області тривають профілактичні заходи, спрямовані на попередження фактів реалізації недоброякісних продуктів харчування та підакцизних товарів. Уже перші рейди засвідчили наявність суттєвих правопорушень, серед яких робота закладів швидкого харчування без будь-яких дозвільних документів та з порушенням елементарних санітарно-гігієнічних норм.

- Зважаючи, що наближаються травневі та пасхальні свята, традиційно у цей період збільшується кількість відвідувачів різноманітних кафе, ресторанів та закладів швидкого харчування, особливо розташованих у лісо-паркових зонах, на узбіччях автодоріг, - говорить начальник відділу ветеринарної міліції УМВС України в Житомирській області Олексій Гаврищук. - З метою запобіганню продажу неякісних продуктів харчування працівники нашого підрозділу разом з іншими службами проводять відповідні перевірки.

І як свідчить практика, порушень вистачає. Неподалік обласного центру, поблизу автодороги Житомир-Сквира, правоохоронці виявили заклад, що спеціалізувався на стравах швидкого приготування. Однак власник не має жодних дозвільних документів на провадження такої діяльності.

Пельмені, котлети, шаурма та хот-доги готувались у брудному посуді, без дотримання будь-яких санітарно-гігієнічних норм. Поруч з продуктами харчування знаходилися мішки з цементом, призначення яких 26-річна продавчиня не змогла пояснити. Дівчина не мала й санітарної книжки, яка б засвідчила, що вона не є носієм небезпечних хвороб. Та й санітарних умов для того, щоб хоча б помити руки та продукти перед приготуванням, у закладі теж не було.

У холодильнику правоохоронці виявили звалені у морозильній камері та на поличках напівфабрикати, невідомо, коли й де придбані та приготовані.
Адже ні маркування, ні окремого посуду для кожного виду продукту виділено не було. Зрозуміло, що страви, приготовані тут, становлять реальну загрозу для здоров’я їх споживачів.

Відтак, як прокоментував начальник ветеринарної міліції Олексій Гаврищук, враховуючи незаконність діяльності зазначеного закладу та умови приготування їжі, господарю було вручено припис про закриття кіоску.

Відповідно до ст. 164 Кодексу про адміністративні правопорушення (Порушення порядку провадження господарської діяльності) та ст. 107 (Порушення ветеринарно-санітарних вимог) власникові закладу доведеться сплатити штраф від 340 до 1700 грн. Адміністративні матеріали про виявлені порушення направлено для розгляду у профільні інстанції.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 22:05
Два румунські катери порушили державний кордон України ...
Вчора 22:01
Оперативність і злагодженість: прикордонники затримали ...
Вчора 22:01
Україна відзначає 20-річчя дії Закону України «Про забе ...
Вчора 22:00
Біля кордону з Угорщиною затримали трьох порушників та ...
Вчора 22:00
Україна вперше взяла участь у зустрічі керівників прико ...
13 жовтня 18:01
Как выбрать велосипед и не переплатить
13 жовтня 17:58
Параметры выбора дверных ручек в квартиру
11 жовтня 18:26
Як тіосульфат натрію впливає на родючість ґрунтів і вро ...
10 жовтня 23:30
Реклама на пакетах: особенности и преимущества
09 жовтня 23:21
Якісна доставка суші: швидко, зручно та смачно
07 квітня 15:37
ДБР затримало депутата Житомирської облради, який за 10 ...
04 березня 22:30
У Житомирі викрили організовану групу медиків, які за г ...
28 лютого 23:18
Затримано завербованого ворогом агента, який готував ви ...
24 лютого 12:59
СБУ викрила настоятеля храму Житомирської єпархії УПЦ ( ...
14 лютого 15:41
Судді районного суду Житомирщини, яка «злила» фігуранта ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення