Офіційна інформація МОЗ стосовно масового отруєння на Житомирщині
13.08 11:13
За інформацією головного управління Держсанепідслужби у Житомирській області 11.08.2013 до інфекційного відділення Ружинської центральної лікарні було госпіталізовано 32 особи, у т.ч. 6 дітей, зі скаргами на підвищення температури тіла до 390 С, загальну слабкість, нудоту, блювання.
Захворілим встановлено попередній діагноз: "харчова токсикоінфекція середньої важкості". Медична допомога хворим надається в необхідному обсязі.
З метою встановлення причин виникнення спалаху та його ліквідації Головним управлінням Держсанепідслужби у Житомирській області було створено групу оперативного реагування. За попередніми результатами встановлено, що всі захворілі 10.08.2013 були присутні на весільному банкеті на території приватного господарства у с. Немиринці. Всього на весіллі знаходилось близько 200 осіб. Усі страви готувалися в цьому приватному господарстві.
Працівниками Головного управління Держсанепідслужби у Житомирській області та ДУ "Житомирський обласний лабораторний центр" для лабораторних досліджень у місці виникнення спалаху відібрано зразки харчової продукції, проби питної води, з об'єктів довкілля взято гігієнічні змиви на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору. Проведено бактеріологічні обстеження хворих та осіб, які були залучені до приготування страв..
Ситуація знаходиться на контролі Держсанепідслужби України.
Прес-служба МОЗ України
RuporZT
|