В зв’язку із зростанням попиту на продукцію тваринного походження, який зростає під час зимового святкування, виникає необхідність посилення контролю щодо якості та безпеки харчових продуктів.
Як повідомили Інтернет-порталу
Рупор Житомира в відділу по зв’язкам з громадськістю УМВС України в Житомирській області, з метою унеможливлення потрапляння до громадян неякісної м’ясної продукції під час новорічних та різдвяних свят відділом ветеринарної міліції УМВС України в Житомирській області було здійснено 167 перевірок у торгівельних закладах, на ринках та прилеглій до них території.
Перед працівниками ветеринарної міліції стоїть конкретне завдання – забезпечити охорону продукції, що підлягає утилізації, прослідкувати, щоб жоден кілограм її не потрапив у торгову мережу і не був спожитий людьми, – наголошує начальник відділу ветеринарної міліції УМВС України в Житомирській області Олексій Гаврищук.
Особливу увагу міліціонери звертали на діяльність пунктів громадського харчування в місцях масового відпочинку громадян, у тому числі кіосків із виготовлення шаурми, курей-гриль тощо.
Як зазначає Олексій Олексійович, в ході операції ліквідовано 5 місць несанкціонованого виготовлення м’ясних напівфабрикатів та страв. Припинено діяльність 2 підпільних цехів по переробці продукції тваринного походження. Співробітниками органів внутрішніх справ виявлено 44 правопорушень, складено 4 приписи, притягнуто до адміністративної відповідальності 44 особи. На правопорушників накладено штрафи, загальна сума яких сягає майже 3 тисяч гривень.
Із незаконного обігу вилучено 345 кг продукції тваринного походження, вартість якої більше 11 тисяч гривень. Зазначений товар не мав супровідних документів, які б засвідчували його якість та безпечність.
Службою ветеринарної міліції й надалі будуть проводитися заходи, спрямовані на забезпечення епізоотичного благополуччя та продовольчої безпеки населення України.