Як у Житомирі засідала обласна дегустаційна комісія. ФОТО
10.02 08:24
9 лютого 2010 року на базі ДП ”Житомирстандартметрологія” відбулося 21 робоче засідання обласної дегустаційної комісії. Цього разу три обласні виробники представили на суд дегустаторів 15 нових видів продукції. Серед новинок харчування були: сухарі й баранки – виробник ЗАТ ”Золотий каравай”, м. Житомир, булочки – ПП Безинський, м. Коростишів і м’ясні вироби в асортименті – ЗАТ ”Житомирський м’ясокомбінат”. Комісія, а до її складу входять представники санепідемслужби, захисту прав споживачів, управління агропромислового розвитку ОДА та провідні спеціалісти ДП ”Житомирстандартметрологія”, крім органолептичного аналізування продукції дуже прискіпливо розглянула і рецептури на продукцію, і протоколи випробувань, і гігієнічні висновки, і маркування – тобто, весь необхідний комплект документів на кожен продукт. Особлива увага зверталася на наявність протоколів випробувань як сировини, так і готової продукції на вміст ГМО. Загалом усі представлені новинки заслужено отримали високі оцінки комісії та рекомендовані до впровадження у виробництво. Проте, були й зауваження. Зокрема щодо доопрацювання рецептур та маркування продукції, які обов’язково мають бути враховані виробниками.
RuporZT
|