Губернатор Житомирщини провів нараду з керівниками м’ясопереробних підприємств області
10.12 10:09
Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в облдержадміністрації, голова облдержадміністрації С.Рижук провів нараду з керівниками м’ясопереробних підприємств області Мета проведення наради, що відбулася 9 грудня у м.Житомирі, – організація вирощування м’ясної сировини ВРХ в особистих селянських господарствах та формування сировинних зон м’ясопереробних підприємств. У роботі наради взяли участь заступник голови облдержадміністрації М.Дейсан, керівники обласних управлінь, установ, організацій та керівники м’ясопереробних підприємств області. У своєму виступі на нараді голова Житомирської облдержадміністрації С.Рижук наголосив: ”На сьогоднішній день нами розроблено декілька варіантів бізнес-проектів розвитку м’ясного і молочного скотарства, розроблено єдину програму розвитку агропромислового комплексу області на 2011-2015 роки. Головне управління агропромислового розвитку облдержадміністрації провело роботу щодо організації створення фермерських господарств з розвитку м’ясного скотарства. Бажання займатися цією справою вже виявило 35 претендентів і заявки продовжують надходити. На даному етапі через конкурс буде відібрано 10 пілотних фермерських господарств, на розвиток яких закладається в бюджеті області на наступний рік 8,2 млн.грн. Подібний стан із формування сировинних зон буде запропоновано практично для всіх галузей харчопереробної промисловості. На поточний місяць запланувано провести подібні зустрічі з керівниками молокопереробних підприємств, цукровиками, льонарями тощо”. Довідково: В особистих селянських господарствах області виробництво м'яса на сьогодні складає 79%, молока - 84%, картоплі та овочів - 98%.
RuporZT
|