Як повдіомили Інтернет-порталу
Рупор Житомира в Головному управлінні статистики, за розрахунками Держкомстату України індекс споживчих цін по області у листопаді 2009р. становив 101,3 відсотка, з початку року – 110,9 відсотків.
За січень–листопад 2009р. продукти харчування та безалкогольні напої подорожчали на 9 відсотків.
Найбільшого підвищення зазнали ціни на цукор – y 1,8 раза. Також від 17 до 35 відсотків стали дорожчими риба та продукти з неї, шоколад, сіль, прянощі та кулінарні трави, кава, масло, какао, чай.
У межах від 5 до 16 відсотків збільшилась вартість кисломолочної продукції, молока, макаронних виробів, морозива, хліба, м’яса та м’ясопродуктів, бакалійних товарів, десертів, супів, фруктових соків, меду, джемів, повидла, меду, безалкогольних напоїв, олії, маргарину, мінеральних та джерельних вод, консервованого молока, кондитерських виробів з цукру і борошна.
Поряд з цим на 19 відсотків подешевшали овочі, в основному, за рахунок зниження цін на капусту – на 32 та картоплю – на 38 відсотків. Яйця знизились в ціні на 15 відсотків.
Алкогольні напої та тютюнові вироби стали дорожчими на 47 відсотків, у т.ч. тютюнові вироби – в 1,8 раза, алкогольні напої – на 22 відсотки.