У Житомирі посилюють контроль за якістю та безпекою продуктів харчування, що постачаються у заклади освіти

17.02 23:29    
З метою здійснення контролю , за дорученням заступника міського голови Матвія Хренова, створено робочу групу. До її складу увійшли заступник міського голови, працівники управління освіти, депутати міської ради, головний лікар КУ «Центральна дитяча міська лікарня», депутати міської ради, начальник Житомирського міського управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, заступник генерального директора ДП «Житомирстандартметрологія», керівники закладів освіти міста.

6 лютого робочою групою були ухвалені рішення щодо забезпечення управлінням освіти міської ради протягом лютого 2018 року організації та проведення лабораторних досліджень м’яса яловичого, риби, тушок курей, що постачаються в заклади освіти. Також було вирішено до процедури відбору зразків продовольчої сировини залучити батьків вихованців закладів освіти.

Водночас, робоча група зобов’язала керівників закладів освіти посилити контроль за наявністю супровідних документів на продукти харчування, що постачаються в заклад.

15 лютого комісією управління освіти з контролю за якістю продуктів харчування та продовольчої сировини у складі спеціалістів управління освіти та спеціаліста ДП «Житомирстандартметрологія» у присутності представників батьківської громадськості та постачальників продовольчої сировини було організовано та відібрано зразки м’яса яловичого та тушки риби свіжомороженої у 6 закладах дошкільної освіти. Серед яких: НВК № 11,25, ДНЗ № 15,35,45,73.

Дані зразки передано у ДП «Житомирстандартметрологія» на лабораторні дослідження за наступними показниками:
для м’яса яловичого - антибіотики, мікотоксини, мікробіологічні показники, пестициди, радіологічні показники, токсичні елементи, фізико-хімічні дослідження, гормональні препарати;
для риби - мікробіологічні показники, пестициди, радіологічні показники, токсичні елементи, фізико-хімічні дослідження, гельмінти, гістамін, нітрозаміни.
Відповідно до процедури відбору зразків на лабораторні дослідження 14.02.2017 року постачальників було повідомлено про дату відбору продовольчої сировини.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 22:46
Не служити, а зловживати: двох військових судитимуть за ...
Сьогодні 22:46
ДСНС отримала 12 броньованих медичних автомобілів від П ...
Сьогодні 22:45
Делегація ДСНС України здійснила робочий візит до Польщ ...
Сьогодні 22:44
Усі угорські пункти пропуску, які функціонують на кордо ...
Сьогодні 22:44
Прикордонники затримали трьох порушників на шляху до Мо ...
Сьогодні 22:39
Безпечне пакування харчових продуктів: в Україні буде д ...
Сьогодні 22:37
Денис Шмигаль провів нараду щодо кредитування українськ ...
Сьогодні 22:35
Прожитковий мінімум в Україні має стати реальною соціал ...
Сьогодні 22:33
Сильна Україна зараз – це безпековий пояс Європи, – Оле ...
Сьогодні 22:31
Служба зайнятості найчастіше профорієнтує клієнтів на Д ...
07 квітня 15:37
ДБР затримало депутата Житомирської облради, який за 10 ...
04 березня 22:30
У Житомирі викрили організовану групу медиків, які за г ...
28 лютого 23:18
Затримано завербованого ворогом агента, який готував ви ...
24 лютого 12:59
СБУ викрила настоятеля храму Житомирської єпархії УПЦ ( ...
14 лютого 15:41
Судді районного суду Житомирщини, яка «злила» фігуранта ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення